Hycom BV – Van Oord tekenen partnership

Apeldoorn, 25 September 2015 – Onlangs tekende Hycom BV, onderdeel van de HYDAC groep, een internationaal onderhoudscontract met Van Oord. Het raamcontract houdt een wereldwijd geconcentreerd systeem in waar partnership centraal staat. In het contract is overeengekomen dat HYDAC en Van Oord de komende 3 jaar exclusief samenwerken voor de onderhouds- en reparatiewerkzaamheden van alle hydrauliek aan boord van 24 schepen van Van Oord.

De raamovereenkomst geeft beide partijen de gelegenheid om de vereiste onderhoudswerkzaamheden ruim van tevoren te plannen, met als voordeel dat een schip maximaal inzetbaar is en vereiste mankracht zo effectief mogelijk wordt benut.
Van Oord zal naast de expertise van HYDAC op het gebied van hydrauliek ook profiteren van HYDAC’s laatste technologische ontwikkelingen, waaronder de condition monitoring systemen die Van Oord kunnen ondersteunen bij het bereiken van hun strategie voor duurzaam onderhoud. Door middel van Condition monitoring systemen kan ingezet worden op voorspelbaar en preventief onderhoud waardoor noodgedwongen stilstand kan worden voorkomen.

Over HYDAC Service
HYDAC’s wereldwijde team biedt mogelijkheden voor reparatie, installatie, inbedrijfstelling, onderhoud en het oplossen van problemen op locatie, allemaal gecoördineerd door gekwalificeerd service personeel. Bij complete service werkzaamheden kan HYDAC ook de mobiele spoelcontainers, power packs en noodzakelijke analyse- en meetapparatuur verzorgen.
Reparatie, revisie, en piping werk kan uitgevoerd worden op locatie of in één van onze volledig uitgeruste werkplaatsen op diverse locaties in de wereld.

Over HYDAC

HYDAC is met meer dan 7.500 werknemers wereldwijd een toonaangevend producent van hydraulische componenten, subsystemen en complete complexe gestuurde en geregelde systemen voor mobiele en stationaire applicaties.
Het bedrijf combineert haar brede productportfolio met meer dan 50 jaar ervaring in ontwikkeling, fabricage, verkoop en service waardoor zij in staat is de meest uitdagende problemen op te lossen.