CSD cutterzuigersystemen

Hycom projecten | Dredging

Omschrijving

Hycom is de leverancier van hydraulische systemen voor meerdere typen cutterzuigersystemen, zowel standaard systemen als systemen op maat.

Voor de standaardserie, leveren wij een reservoir met hulpstukken, een motor aangedreven pompgroep en ventielstations voor lieren, spudpalen. In sommige gevallen worden andere opties meegeleverd zoals ankerlieren en een spud-draaginrichting. Voor de werf in Nijkerk installeren we voornamelijk het leidingwerk tussen het reservoir, de pompen en de stations. Aangezien in sommige gevallen het baggerschip op andere locaties over de hele wereld wordt geassembleerd, leveren we geprefabriceerde leiding. De leiding wordt door de werf geïnstalleerd en het in bedrijfstellen wordt gedaan door de Hydac servicemonteur.
Soms zijn de systemen aan de specifieke behoeften van het project aangepast.

De cutterzuigersystemen (Cutter-Suction Dredgers – CSD) hebben een zuigbuis met een snijmechanisme bij de zuiginlaat. Het zuigmechanisme maakt het beddingmateriaal los en transporteert het naar de zuigmond. De baggerspecie wordt meestal door een slijtvaste centrifugale pomp opgezogen en hoofdzakelijk door een leiding afgevoerd.

Om steeds aan de laatste normen te kunnen voldoen, zijn innovatie en kennis erg belangrijk. Door ons ervaren engineering team, is Hycom in staat om standaard of innovatieve, op maat gemaakte hydraulische systemen voor elke CSD te ontwerpen en te leveren, hetzij compleet geïnstalleerd aan boord of als een pakketlevering.