Hydraulisch systeem Botlekbrug

Hycom projecten | Civiele werken

Omschrijving

Voor het vervangen van de huidige Botlekbrug, als onderdeel van het grotere A15 uitbreidingsproject, is een nieuwe brug gebouwd. De nieuwe Botlekbrug is een van Europa’s grootste beweegbare/ hefbrug.

Hycom heeft hiervoor het complete hydraulische systeem, voor het vergrendelen van de brug wanneer deze open of gesloten is en ook het systeem voor het spannen van de aandrijfkabel en de balanskabel, ontwikkeld en gebouwd.

In totaal heeft Hycom meer dan 200 cilinders, 4 grote hydraulische aggregaten, 16 kleine hydraulische aggregaten, 16 accumulator stations en het leidingwerk geleverd.
Hycom heeft ook het hele systeem op locatie inbedrijf gesteld.

Vergrendelde brug gesloten

Het hydraulisch systeem wordt gebruikt om de vergrendelingsinrichtingen te bewegen en voor het spannen van het brugdek op zijn liggers.

Vergrendelde brug open
Dit deel is een passief hydraulisch systeem dat nodig is in geval van service en onderhoud aan de brug of het contragewicht.

Aandrijfkabel spannen

Het systeem voor het spannen van de aandrijfkabel is een actief/ passief hydraulisch systeem dat een continue en gecontroleerde demping van de aandrijfkabel verzekert.

Balanskabel spannen
Het systeem voor het spannen van de balanskabel is een passief hydraulisch systeem dat een continue voorspanning van de balanskabel verzekert.