Sleephopperzuiger voor Damen

Hycom projecten | Dredging

Omschrijving

Voor een Nederlandse scheepswerf hebben we de hydraulische pakketten voor meerdere sleephopperzuigers (Trailing Suction Hopper Dredgers – TSHD) met een capaciteit tot 2000m3 geleverd.

Naast de HPU met een geïnstalleerd vermogen van 110kW, leveren we ook stuurblokken voor de lierboegkoppeling, verhaallier, kranen, cilinders voor de bodemdeuren, deiningcompensator, overstromingcilinder, sleepkop/draaitap portaalcilinder, liercilinder en lier, jet waterkleppen, baggerkleppen en jet water bewakingssysteem. Ook is er een noodsysteem voor de kleppen, volgens de standaarden van Bureau Veritas, meegeleverd.

Met deze levering, inclusief de bijbehorende technische documentatie, kan de klant deze systemen in elke scheepswerf over de hele wereld monteren.

Een sleephopperzuiger (TSHD) sleept zijn zuigleiding tijdens werkzaamheden. De leiding, welke is uitgerust met een baggersleepkop, laadt de baggerspecie in één of meer hoppers (voorraadbakken) in het schip. Wanneer de hoppers vol zijn, vaart de TSHD naar een stortplaats en stort het materiaal door deuren in de romp.