Hydraulisch aggregaat voor semi-afzinkbaar kraanschip

Hycom projecten | Offshore

Omschrijving

Hycom heeft een innovatief hydraulisch aggregaat (Hydraulic Power Unit – HPU), met besturingssysteem, geïnstalleerd op Heerema’s semi-afzinkbaar kraanschip ‘Sleipnir‘, geleverd. Deze aggregaat drijft een hydraulische heihamer aan voor het plaatsen van funderingspalen onder water, bijvoorbeeld voor offshore platformen of windmolenfunderingen. Dit systeem was al eerder door Hycom in een container-versie gebouwd, ook voor Heerema.

Het geïnstalleerd vermogen is iets meer dan 4.0 MW met een totale uitgangsstroom van 5.600 liter/min. bij 350 bar. Deze stroom is proportioneel regelbaar en wordt gegenereerd door 10 hoofdpompen-sets. Elke set bestaat uit twee Hydac axiale plunjerpompen en twee Hydac schottenpompen. Tevens zijn er vier hulppomp-sets voor de toevoer van stuurolie en opwarming.

Het hydraulisch reservoir heeft een volume van 45.000 liter. Het systeem is in 4 delen gebouwd om transport- en installatiekosten te verlagen. Het totale oppervlak is 13,3 x 5,7 meter, met een totaal drooggewicht van 58 ton (inclusief 97 ton olie). Het systeem bevat bovendien schakelpanelen, een bedieningsconsole en twee dek-verdelers.

De innovatieve benadering inzake het ontwerpen en het bouwen van energie systeemtechniek – met eenvoudigere, meer betrouwbare en flexibele oplossingen – door Hycom, kan ook de juiste oplossing voor u zijn. Het systeem is bijvoorbeeld door Hycom modulair ontworpen om zo een aanzienlijke vermindering van transport- en installatiekosten te bereiken.